Regeltechnieken

Regeltechnieken

In één specialisatiejaar worden de inzichten in geautomatiseerde regelingen en processen verhoogd met als doel meer expertise op te bouwen voor de arbeidsmarkt of het aanvangen van hogere studies.

Stuur en beveiliging

Stuur en beveiliging

Leerlingen verwerven de nodige competenties om systemen als schakel, automatisering, beveiliging, bewaking, ... te installeren, onderhouden en herstellen.

Tekst- en beeldintegratie

Tekst- en beeldintegratie

In deze studierichting leert men plannen, begeleiden en het drukklaar maken van bestanden voor multiplatformmedia. Het opvolgen, begeleiden en sturen van het drukproces kunnen ook tot het takenpakket behoren. Hiermee bekomt de leerling de nodige expertise voor de prepressworkflow op de arbeidsmarkt of de kennis en vaardigheden om hogere studies aan te vangen.

Interactieve multimedia

Interactieve multimedia

De leerling leert verschillende programmeertalen voor het maken van interactieve websites en in beperkte mate webapplicaties. Ook 3D-creaties en -animaties en inzichten in het medialandschap behoren tot dit specialisatiejaar. Dit schept extra mogelijkheden om door te stromen naar de arbeidsmarkt of een hogere opleiding in de sector aan te vatten.

Hout constructie en planning

Hout constructie en planning

Plannen, voorbereiden en opvolgen van houtconstructies met de mogelijkheid om door te stromen naar de werkvloer of een hogere opleiding in de sector.

Previous Next
Regeltechnieken Regeltechnieken
Stuur en beveiliging Stuur en beveiliging
Tekst- en beeldintegratie Tekst- en beeldintegratie
Interactieve multimedia Interactieve multimedia
Hout constructie en planning Hout constructie en planning

Van harte welkom tijdens de opendeurdagen op zaterdag 22 juni 2019 en zondag 23 juni 2019. Tot dan.

Se-n-Se

Het Se-n-Se wordt georganiseerd door secundaire scholen zoals TI Don Bosco Halle. Onze opleidingen zijn sterk gericht op de arbeidsmarkt en ‘werkplekleren’ (stage) vormt een essentieel onderdeel van het programma. Het Se-n-Se wil je mogelijkheden zowel naar tewerkstelling als naar hogere opleidingen bevorderen.

Meer info gewenst, contacteer onze school via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld de richting waarover je meer info wenst.

Regeltechnieken

Regeltechnieken zal je inzicht in geautomatiseerde regelingen en processen verhogen. Je wordt opgeleid om zo zelfstandig en verantwoord mogelijk regeltechnische probleemsituaties op te lossen en/of te voorkomen. Het hoofdaccent ligt op het verkennen van de regeltechnische principes die aan de basis liggen van de geautomatiseerde regelsystemen. Meer info nodig, kom gerust eens langs tijdens de tentoonstelling.

Stuur- en beveiligingstechnieken

Het Se-n-Se-jaar Stuur- en Beveiligingstechnieken bouwt verder op de 3e graad TSO Elektrische Installatietechnieken, Industriële ICT, Elektromechanica en Elektriciteit-Elektronica. Ook leerlingen vanuit de 3e graad BSO Industriële Elektriciteit kunnen deze richting volgen.

Tijdens deze opleiding worden verschillende zaken uit de beveiliging behandeld, onder andere branddetectiesystemen en toepassingen van de brandnorm S21-100-1, toegangscontrolesystemen en inbraakbeveiligingssystemen volgens INCERT-normering. Aangezien IP-camera’s een hot item is in de beveiligingssector wordt dit  deel in combinatie met switching en routing uitvoerig behandeld.  

Lees meer: >>

Interactieve multimediatechnieken

Wil je meer te weten komen over beelden, typografie en lay-out?

Je wordt 28 uur per week geoefend in het vervaardigen van onlinepublicaties (websites en webapplicaties) met behulp van programmatie.

Daarnaast verdiepen we ons ook in het modelleren en animeren van 3D-ontwerpen. Benieuwd? Kom dan eens langs tijdens de tentoonstelling.

Tekst- en beeldintegratietechnieken

Tekst- en beeldintegratietechnieken leert je drukwerk voor te bereiden, zowel technisch als creatief en het begeleiden van print- en drukproductie. Op 10 maand tijd specialiseer je in zowel drukvoorbereiding als prepress-workflow.

Interesse? Kom zeker langs tijdens onze opendeurdagen.

Hout constructie- en planningstechnieken

De studierichting bereidt je voor op een job als werkvoorbereider.

Je leert houtconstructie- en planningstechnieken ontleden en verwezenlijken. Je moet een productieproces kunnen voorbereiden (situatieschetsen, CAD/CAM/CNC, ...) en notie hebben van bedrijfseconomische en bedrijfstechnische facetten (kostprijsberekening, arbeidsstudie, rendement, ondernemerschap, bedrijfsstructuur, bedrijfsorganisatie, productiemethoden, …).

De focus van deze specialisatierichting ligt steeds op de totaalproductie. Vragen? Dan ben je steeds welkom tijdens de tentoonstelling op het einde van het schooljaar.